Višňový sirup, 0,5 l, Báťkovy sirupy
Představujeme vám pořádně hustý sirup vyrobený z celých višní! V podzimním čase je ideální na horký nápoj a v létě zase na pořádně svěží višňovou limonádu.
Čerstvé višně jsou dobrým zdrojem minerálů a stopových látek, například jódu, železa, vápníku, draslíku nebo také manganu a zinku. Proto ovoce lisujeme za studena a pasterujeme za nízkých teplot, abychom pro vás co nejvíce toho dobrého zachovali.
Použití
Domácí višňová limonáda - Rozmíchejte potřebné množství sirupu ve džbánku s vychlazenou vodou (poměr ředění 1:10), doplňte ledem, několika kousky letního ovoce a ozdobte pár lístky máty. Na zdraví!
Mražená višňová dřeň - Sirup přelejte do nádoby vhodné do mrazničky (do mrazáku nikdy nevkládejte skleněnou lahev) a nechejte přes noc zmrznout. Tohle ledové pokušení budou zbožňovat nejen děti, ale i dospělí.
Horký ovocný nápoj - Sáhněte po našem sirupu a zalijte ho horkou vodou (cca 70 °C) v poměru 1:10. Vznikne vám výborný, akorát sladký nápoj. Sirup můžete také přidat do jakéhokoliv čaje pro dochucení.
Složení
Višňová šťáva min. 55 %* (višně plod, filtrovaná voda), sacharóza, antioxidant: kys. citronová.
Ošetřeno šetrnou pasterizací. Neobsahuje barviva, zahušťovadla, aromata ani chemická dochucovadla.
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data výroby.
*Višňovou šťávu si vyrábíme sami z celých višní.
Výživové údaje na 100 ml: | |
---|---|
Energetická hodnota | 850 KJ/200 KCAL |
Tuky | <0.5 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | <0.1 g |
Sacharidy | 50 g |
z toho cukry | 50 g |
Bílkoviny | <0.5 g |
Sůl | 0 g |
Skladování
0,5 l láhev - Po otevření uchovávejte v chladu při teplotě 4-8 °C a spotřebujte během následujících 4 týdnů. Sirup nevystavujte přímému slunečnímu záření ani extrémním teplotám. Usazenina není na závadu.